Interpreta Natura enceta noves dreceres en el camp de l’Interpretació Teatralitzada així com nous Tallers Educatius i altres experiències interpretatives exclusives per a aquest propòsit.
Pep l'agricultor i Paco "llegona" a l'hort del Ausiàs March. |
Treballs d'acondicionament del terreny. |
Amb aquestes reinventades tècniques educatives tractem a l’hort temes com: Reciclatge, Reaprofitament, Soberania alimentaria, el “Procomú” quasi desaparegut, la Biodiversitat i l’importància del seu equilibri, Fauna, Flora, i un llarg etc…
Plantem els nostres propis aliments, toquem la terra, ens agenollem... |
Amb tot açò intentem treure el millor de cadascú i descubrir què és el més idoni per a eixa persona; aportant-li eines útils per a conèixer-se i relacionar-se millor. Necessitem generacions felices, que fan el que els agrada i ho fan amb sentiment; així el resultat ha de ser-hi bo!!
En aquest projecte d’hort escolar concret, aconseguim dissenyar, alçar i iniciar el cultiu ecològic al mateix temps que tots els alumnes del centre on som passen per grups i participen en les fases del projecte que els docents pensen que són millors per a cadascun dels grups d’edat. Al mateix temps els tenim preparats tallers relacionats amb el cultiu ecològic (amb Marieta la cuinera -personatge-), i a més a més aprofitem qualsevol recurs interpretatiu que puga aparéixer per a captar l’atenció dels alumnes (una larva de coleòpter, llombrius, ortigues, aus, etc…).
Hort del CEIP T. Pintor Andreu d'Alzira. |
També interactuen amb uns personatge teatralitzat (Pep el llaurador i Paco llegona), el qual passa per les classespreparant-los i acompanyant-los per a l’experiència agrícola que van a viure. Es rememoren aixi oficis, tradicions i indumentària en franca decadència que cal protegir.
L’hort escolar ecològic/orgànic ha demostrat ser una eina molt potent, útil, de recursos educatiusinfinits, farcida de creativitat i praxis i facilitadora d’interrelacions que permet la possibilitat que pares, alumnes, docents i altres actors interactúen en un projecte comú encisador i productiu.
Xiquets i xiquetes proben per primera vegada l'encisam... i han descubert que els agrada. |
PACO CAMARASA
INTERPRETA NATURA
No hay comentarios:
Publicar un comentario