martes, 19 de diciembre de 2017

VOLUNTARIS PER MARIOLA

La Serra Mariola s’ha vist afectada per molts incendis forestals. Una de les principals causes són els llamps. Durant el 2017, van tindre una afectació per llamps de 3 focus. Un va ser a la zona de la Font de Mariola, concretament  a la Masia El Parral; l’altre a la urbanització del Pinatell i el tercer, a la bassa roja. Hem de tindre en compte que hi havia una diferència de menys de 5 kilòmetres dels dos punts més allunyats, podem imaginar-se la quantitat de llamps que cauen a la zona. Si a més, al mateix arbre, Pinus Halapensis, van caure en anys anteriors  altres llamps (especificat per l’investigador de la zona, Dídac), aquest fet és una mostra inequívoca de la influència que tenen els llamps en aquesta zona.

Un dels llamps més significatius que va caure a aquesta zona, per la zona on va caure, va ser el que es va produir a l’any 2014, concretament en setembre. Aquest va caure a la Torreta de Mariola, una de les zones més emblemàtiques d’aquesta serra.

A banda d’aquests incendis, també tenim un altre problema en aquesta serra, ja que tenim moltes vivendes o segones vivendes al seu interior. Aquest fet és un altre causant d’incendis forestals degut a què la gent deixa les cendres al carrer les quals no estan ben apagades. Un exemple, és l’incendi el dia 6 de novembre del 2017 al voltant de les 20:00h degut a una imprudència per deixar les cendres apagades malament. També podem dir que al 2010 es va produir un altre incendi per la mateixa causa al Pla les Ànimes.

Una de les associacions que més lluita per intentar pal·liar aquest problema és Mariola Verda, la qual es dedica a la prevenció d’incendis forestals mitjançant les seues campanyes de vigilància i a la seua extinció. Aquesta és completament voluntària i finançada en part pels seus socis els quals han de pagar una quota anual de 15€. Realitzen vigilàncies durant els mesos de més alt risc d’incendis forestals (juny, juliol, agost, setembre i la primera quinzena d’octubre, a més de l’època de Pasqua) i quan hi ha un incendis els voluntaris acreditats per la Generalitat Valenciana acudeixen a la seua extinció. Jo sóc un dels components d’aquesta associació i considere que portem a terme una tasca molt beneficiosa per al nostre entorn. De fet, aquests dies el Consorci de Bombers de València ens ha fet una donació la qual no puc explicar per ací, ja que en un futur ho farem oficial. Tota aquesta informació i més al voltant de Mariola Verda, la podreu trobar als següents enllaços.



Enllaç de l’associació:
També el facebook:
I el twitter:
https://twitter.com/acifmariola


Espere que visiteu alguns o tots dels enllaços anteriors per a donar-li un poc de reconeixement a aquesta associació per a saber què és el que fem i qui som. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario