jueves, 27 de febrero de 2020

La Catedral del Senderisme

Situat en una vall veïna (La Vall de Laguart), i apenes tocant el terme de La Vall d’Ebo, trobem aquest sender circular PR-CV 147. Tant per la afluencia de visitants, la fama que te aquest sender en la provincia d’Alacant, com per la seua construcció, rep aquest nom “la catedral del senderisme”.

(Part del recorregut, autor: Joan Gimeno)

Si parlem de la seua construcció, ens remontem a l'época en la qual aquestes terres estaven habitades per poblacions de moriscs provinents de les tres Taifes de Balansiya refugiats de la conquesta de Jaume I en aquesta zona montanyosa, que van anomenar com Al-Agwar (en arab, zona de coves) i que actualment esta format pels pobles de Fleix, Benimaurell, Fontilles i Campell, que conformen La Vall de Laguart.

Com estavem diguent abans, quan parlem de la seua construcció, ens referim als casi 6.800 escalons, que podem trobar al llarg dels 14 km de senda. Construïts a l’estil de pedra seca, per a poder accedir més facilment als bancals de cultiu que es trobaven situats a l’altra banda del barranc del infern. També destaca a principis de la ruta, un forat fet en la propia pedra per a facilitar el pas d’aquesta senda com podem veure en la seguent imatge.

(Forat de la Jueva, autor: mochileropelatus.blogspot.com)

El recorregut d’aquet sender, pot resultar dificultós si no estem posats a aquests tipus de activitats, ja que en total té un desnivell de uns 800 metres peró estan concentrats en pocs kilometres. També en epoques estivals, la temperatura i la falta de sombra en quasi la major part de la senda, fa que siga més esgotador el camí.

Per a realitzar aquesta ruta, ens hem de dirigir fins la població de Fleix. Allí començarem a caminar per la carretera que ix del poble en direcció a Benimaurell, i a apenes 100m de la exida, a la dreta veurem un camí que ens portarà fins a la Font Grossa, on també veurem els antics llavadors del poble. Allí veurem una senyal que ens indicara clarament la direcció que em de seguir. A pocs metres començaran els primers escalons i a partir d’ací el recorregut ja esta molt ben senyalitzat, clarament pels escalons i per les franges rotges i blanques que ens indiquen el sender PR, sols quedarà recorrer i disfrutar dels 14km de ruta en els quals pasarem per llocs com el Pla de l’Avenc on podrem observar un bon exemplar de Quercus Ilex Rotundifolia i altres llocs magestuosos com el barranc de l'Infern o el barranc dels Torts.

(Autor: cronicasdesiyasa.es)

No hay comentarios:

Publicar un comentario